Här är några projekt vi jobbat med den senaste tiden

Videvägen, UpplandsVäsby

Här ser vi en nöjd Christer vid sin nyinstallerade luftvatten pump. Vi har gjort en helkonvertering,  d.v.s byggt ett helt nytt vattenburet system. Tidigare var det direktverkande elradiatorer. Christer har låtit installera 21 vattenradiatorer.


Vi har fått en väldigt mjuk värme säger Christer.


Tanken var att vi skulle borra för bergvärme men det är en vattentäckt så vi installerade Luft/vatten.


Långsjövägen, Älvsjö

Gammal värmepump som skulle bytas ut, ofta kan man testa om det går på gamla håletDessutom är vissa av de nya varvtalsstyrda pumparna konstruerade med en spärr hur kalt vatten de får ta från hålet. Det innebär att det inte finns risk för total frysning. Dock var det gamla hålet alldelens för grunt så vi borrade ett till och kopplade det till det gamla.

Kunden får hålla i pumpen medans Tommy och Kenneth diskuterar något.

Essingestråket, Stora Essingen

En av de sista gaspannorna som finns för uppvärmning av villor tas ur bruk, innan var det 30 kvar så nu är det bara 29. Installation av en Nibe 1255 16kW. Som ni ser nedan var ägaren av fastigheten glad att gasen kom bort och var snabbt framme med kofoten för att få bort gaspannan. Tommy och Kenneth fixade resten.

Sporrvägen, Lidingö

Installation av CTC 408 Eco Heat Värmepump. Kunden hade läst på och fastnat för CTC pga den stora inbyggda tanken samt att värmen shuntas ut. Innebär mindre start och stopp samt det finns ingen risk för knäppningar i rören.

Nedan konstaterar Kunden att gamla oljepanna har gjort sitt samt hoppas att nya värmepumpen ska kunna serva huset i många år.

Blomsterstigen, Danderyd

Installation av Värmepump Nibe 1255. Varvtalsstyrd kompressor mellan 4 - 16 kW. Vi har satt in ett antal Nibe 1255 och de verkar fungera bra. Varvtalsstyrning av kompressorer är legio inom många andra verksamheter och kommer att bli det även inom värmepumpar, mindre start och stopp vilket sliter mindre.

Pannan som skulle ut var en Eryl, vanligt att vi tog ut sådana för 10 år sedan men de blir färre och färre. De är oljepannornas RollsRoyce men tunga genom att det är gjutjärn. Tur att fastighetsägaren även var med och hjälpte till.

Sedan Tommy och Kenneth.

Lillebovägen, Sollentuna

Installation av Värmepump CTC EcoHeat 408. Svårt intag för tidigare garage var omgjort till rum och ingen ingång var kvar. Men vi har en elektrisk "trappklättrare" så det var inga problem att ta ut gamla pannan och få ner pumpen.

Ett annat problem ser man på gamla pannan, stående rökrör, de måste förankras för det finns risk att de lossnar och faller ner.

Shokhret och Yuldash gräver in slangen från borrhålet till huslivet.

Sidenvägen, Ekerö

Installation av Luft/vatten värmepump CTC EcoAir 408. Det finns vissa ställen där det är svårt att installera bergvärme, t ex vissa platser på Ekerö mer än 30 meter till berg. Då är Luft/vatten ett bra alternativ.

Långbackavägen, Danderyd

Installation av bergvärmepump CTC 412, borrning 220 meter. Problemet var att vi fick borra i asfalten på uppfarten. Det blir aldrig snyggt efteråt när man försöker laga asfalt. Dessutom måste det göras när det är varmt.

Kvarntorpsvägen, Täby

Installation av bergvärmepump Nibe 1245, borrning 210 meter av Matte Rototec AB.

Forsavägen, Bandhagen

Installation av bergvärmepump CTC EcoHeat 308, extrahål på 120 meter, det fanns ett tidigare också. Vi hade tagit ut allt tidigare för att kunden önskade måla osv.

Brinkvägen , Täby

Installation av bergvärmepump Nibe 1245. Så här glad kan man vara i början, men sedan gick det inte så bra. Svängd innertrapp och trappklättrare går inte bra ihop.

Segerminnevägen, Huddinge

Installation av bergvärmepump CTC EcoHeat 308, 170 meters borrning. 

Rören från borrhålet är snedborrade för att det inte skall synas något på utsidan. Tommy börjar installation mot pumpen. Kenneth har det lite trångt att komma in och fixa elen.

Tingsvägen, Täby

Installation av bergvärmepump Nibe 1245 8 kW samt 100 liters acktank på radiatorsidan. 190 meters borrning.

Det intressanta med den här installationen var att få upp gamla pannan. Det gick efter att vi fått hjälp av kunden samt en kraftig granne, dock är det inte lämpligt att jobba på det sättet. Tanken var att en trappklättrare skulle "lyfta" upp pannan, tyvärr gick det ej pga vissa orsaker. Ingen höjdare att stå bakom gamla pannan i en trappa, tur att man hade Kenneth vid sin sida.

Boka kostnadsfritt hembesök 

Namn:
Mail:
Telnr:
Meddelande:

Långsjöhöjden, Älvsjö

Installation av bergvärmepump Nibe 1245 10 kW med inbyggd varmvattenberedare på 185 liter samt 100 liters acktank på radiatorsidan för att erhålla bättre gångtider och undvika knäppningar i rören. Extremt trång installation men det blev bra efter många timmars jobb. 210 meters borrning.

Vi tar upp detta jobb p.g.a att man aldrig kan vara säker på att allt fungerar efter installation, första bilden är från kunden och visar att vatten har kommit in i mätaren som visar trycket i radiatorsystemet, fabrikationsfel. Tommy åkte ut och bytte, trist men sånt händer. En av det viktigast sakerna i vårt arbete är att alltid fixa till saker snabbt och rätt.

Norrhagsvägen, Täby

Installation av bergvärmepump Nibe 1145 12 kW. Det fanns en bra varmvattenberedare redan och borrhål. Kenneth sätter upp utegivaren samt tänker ut hur kablar och rör skall gå.

Brunsgränd, Täby

Installation av fläktelement samt ett antal radiatorer och golvvärmeschunt. Här nedan letar Tommy och Kenneth material till installationen på Bra Gross i Arninge, Täby.

Berguddsvägen, Hässelby

Installaton av värmepump CTC 306 i förtid, elpannan hade slutat fungera så det blev snabba ryck att sätta in Bergvärmen och köra den då som en elpanna tills vi har borrat. Det skall bli ett hål på 150 meter.

Fagerstrand, Hässelby

Installaton av värmepump CTC 308 180 meters borrhål. Intressant att se att en väl uppvuxen häck klarar att köras över med borriggen. Här ser man CTC:s fördel med expansionskärlet på toppen av pumpen, bra när det är plattsbrist.

Åsvägen, Täby

Installation av värmepump CTC 308 mot ett befintligt borrhål på 300 meter (djupast i Täby) samt 4 stora ackumulatortankar på 5 000 liter vardera som värms upp av 40 kvm solpaneler.

Kenneth och Tommy försöker förstå hur allt är kopplat. Men det gick bra och CTC:n tar nu över när solpanelerna inte ger värme.

Isterbergsvägen, Resarö

Installation av värmepump Nibe 1145 15kW samt 300 liters varmvattenberedare och utjämningkärl. Dessutom byte av ett fläktelement samt ditsättning av ett fläktelement för både kyla och värme. Kompletteringsborrning på 230 meter. Det fanns en värmepump tidigare som var underdimensionerad. Som vanligt är det Kenneth och Tommy som jobbar.

Stockvägen, Täby

Installation av Frånluftvärmepump Nibe F370, tidigare satt det en Nibe F301 som hade gjort sitt efter 18 år.

Relativt nytt hus med bra isolering, det finns ingen ekonomisk vinning att installera bergvärme.

Kenneth och Tommy installerar, Sara granskar att de gör rätt och att det blir snyggt.

Husägaren Sara blev mycket nöjd och vi som jobbade med installationen får tacka för trevligt bemötande och önskar lycka till med nya familjemedlemmen.